Teisėjai dalyvavo „Rimi Vilniaus maratonas“ bėgime

Šių metų rugsėjo 8 d. Vilniuje įvyko didžiausias bėgimo renginys – „Rimi Vilniaus maratonas“. Į šią šventę rinkosi teisėjai iš visos Lietuvos, pasirinkę skirtingas trasas: maratoną (42,195 km), pusmaratonį (21,098 km), 10 ar 5 kilometrų atstumą.

Vilniaus apygardos teismo teisėjui Alvydui Barkauskui tai buvo trečiasis bėgimas maratono distancijoje. Teisėjas A. Barkauskas akcentavo, jog dirbant teisėjo darbą būtina mažinti patiriamą stresą, o sportas tam puikiai tinka.

Pusmaratonio finišo liniją kirto nuolatiniai šio renginio dalyviai: Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas Antanas Rudzinskas, Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų teisėjas Augustinas Mitkus ir Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Giedrė Norvilienė.

Teisėjas A. Rudzinskas linkėjo kolegoms, esant galimybei, prisijungti prie dalyvaujančių bėgimo renginiuose, teigdamas, kad tokia veikla suteikia energijos, džiaugsmo ir bendrystės jausmo.

Vilniaus bėgimuose nuo 2010 metų dalyvaujantis teisėjas A. Mitkus džiaugėsi, kad pavyko paskirstyti jėgas pasirinktoje distancijoje, ir pabrėžė, jog atėjo metas rimtai galvoti ir apie maratono distanciją.

10 kilometrų trasą su džiaugsmu nubėgo Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Lijana Le Huede, Regionų administracinio teismo teisėjas/teismo pirmininkas Gediminas Užubalis ir Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmų teisėjas Aivaras Naujalis.

Pasak G. Užubalio, bėgimo renginys visada yra šventė, juk čia susiburia panašių interesų žmonės, o kai jie dar ir kolegos – apima nepakartojamas bendrumo  jausmas.

Lietuvos Respublikos Teisėjų Asociacijos (LRTA) pirmininkė Sigita Jokimaitė perdavė „Rimi Vilniaus maratonas“ bėgime dalyvavusiems teisėjams nuoširdžiausius sveikinimus, palinkėdama ir toliau sėkmingai sportuoti, savo entuziazmu užkrėsti ir kitus kolegas teisėjus. Labai svarbu, kad ilgametė teisėjų bendrystė būtų puoselėjama ir sporto renginiuose.

„Teisėjų veikla labai atsakinga ir reikalauja didelės koncentracijos, tad fizinis aktyvumas – puikus būdas atitrūkti nuo kasdienio darbo rutinos“, – sakė LRTA valdybos narys, šio renginio organizatorius teisėjas A. Naujalis.

Šiemet kasmetiniame renginyje, pasak organizatorių, sudalyvavo net 13 500 bėgikų – 3 500 daugiau nei pernai. Maratono, pusmaratonio, 10 ir 5 km dalyviai buvo apdovanoti bėgimo atminimo medaliais.

Lietuvos Respublikos Teisėjų Asociacija (LRTA) skatina teisėjus pamėgti fizinį aktyvumą, siekdama keisti visuomenės požiūrį į teisėjų bendruomenę ir jų gyvenseną.